Música: A way of life, Hans Zimmer
Hi ha un antic art mil.lenari japonès que consisteix en arreglar una peça que s’ha trencat ressaltant encara més la fractura amb materials com l’or o l’argent, amb la qual cosa s’acaba convertint en un objecte més fort i valuós. Es tracta d’una tradició oriental del segle XV, el Kintsugi, que ve de la paraula kin, or en japonès i tsugi, ensamblar, i que valora la bellesa d’allò imperfecte, amb l’intent de recuperar l’ànima d’una peça trencada, per tornar a donar-li vida.
Basada en una filosofia zen de l’existència, el Kintsugi és considerat metafòricament com una via d’il.luminació basada en el respecte i la compassió per les fractures o ferides de l’individu. Es tracta de la idea de recomposar un ésser per mitjà del creixement i la resistència enfront de les adversitats, esdevenint aquest procés de reparació una part de la seva història personal.
En aquesta nova situació que ens trobem, de sobte estem veient totes les coses i a nosaltres mateixos des d’una perspectiva diferent, han sorgit noves pors i nous reptes, també nous plans i noves esperances. Però aquesta actual fractura ens pot portar a un canvi profund i ràpid, a una nova manera de pensar i d’imaginar el nostre futur per poder sortir d’aquesta crisi transformats i reparats, més forts.
“El coronavirus debería llevarnos a la conciencia de los profundos defectos del mundo, las características profundas y disfuncionales de todo el sistema socioeconómico, que tiene que cambiar, si es que va a haber un futuro superviviente”. Noam Chomsky
“Ens trobem amb preguntes que mai no ens hauríem plantejat en tota la història. Podem mirar de donar-hi respostes o podem deixar simplement que ens passin per sobre i ens destrueixin. La gent jove podrà prendre opcions que l’ajudaran a determinar el futur i plantejar-se coses que posen molt de poder a les seves mans. Poden anar cap a una vida millor o deixar que passi el pitjor. Són moments emocionants”. Noam Chomsky