Foto: Pexels Lucas Pezeta

Per la seva poètica simbòlica i arquetípica el Tarot constitueix per ell mateix un llenguatge literari. El podríem descriure com un joc de 78 cartes que entre elles formen un llibre interactiu, sense una estructura lineal, amb un final obert i amb diferents itineraris de lectura, com una història que es desenvolupa en diferents trames, que es va construint a mesura que es llegeix i amb diferents finals.

El tarot té un aspecte multidimensional, les cartes contenen totes les possibilitats realitzables i totes succeïnt al mateix temps. A l’hora de respondre una pregunta, les cartes ens van presentant sincrònicament un relat amb una certa estructura en el qual apareixen diferents opcions de resposta en funció de l'enfocament amb el que formulem cada pregunta. La tirada de cartes reflectirà els antecedents de la nostra situació present i la possible evolució futura, ens mostrarà aquells obstacles que s’oposen a la qüestió que hem plantejat i també els aspectes que hi estan a favor, així com les persones que hi estan implicades.

Encara que a cada carta del Tarot se li pot assignar un significat concret, en una lectura no hi ha una interpretació literal de cada carta perquè la interpretació és subjectiva i pot variar segons el context i el lector.

Més enllà d’interpretar les cartes amb l’ajut de significats fixes i paraules clau, podem llegir moltes altres coses a les imatges i símbols del Tarot. En una tirada van apareixent una sèrie d’imatges que podem interpretar a través de la nostra intuïció si posem atenció a les sensacions, pensaments, sentiments i emocions que ens transmeten.

A partir del contacte visual podem treballar amb cadascuna de les imatges que ens van apareixent a la lectura cartomàntica, amb les que podem anar interactuant per poder esbrinar cap a on ens estem encaminant segons les decisions que estem prenent en el camí de la nostra vida.

Podem utilitzar les cartes per identificar aquells aspectes que hem mantingut a l’ombra, tot allò que no volem reconèixer en nosaltres mateixos, el què ens permet treballar en la integració de pors, traumes, inseguretats o desitjos no revelats, tots aquells aspectes ocults i reprimits de la nostra personalitat. En aquest sentit podem dir que cada carta és un mirall.

El tarot és un viatge d’autoexploració, una eina d’endevinació i d’autoconeixement per obtenir respostes, que ens ofereix la possibilitat d’entendre el nostre present i per tant, d’explorar el nostre futur.

I encara que sabem que el destí en certa manera ja està escrit també sabem que algunes coses poden ser canviades i en conseqüència, aquest destí també pot ser modificat. Perquè si les cartes ens expliquen la història d'allò que en aquest moment ens està passant, el final d’aquesta història sempre el decidim nosaltres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *